Är solceller dyrt?

Under 2019 gjorde ett stort energibolag en studie som visade på att hälften av alla villaägare funderade på att installera solceller. Anledningarna till varför man inte redan gått vidare med att installera solceller var att de flesta såg det som en stor investering som man på förhand inte visste om den skulle bli inkomstbringande.

Genom att lyssna till marknaden ville vi hitta den senaste tekniken för att få så många som möjligt att upptäcka kraften i solenergi utan att det skulle behöva kosta skjorta och slips.

Våra Solcellspaket ifrån BeON Energy

Våra färdiga solcellspaket börjar från 300W kostar 8 499:- och installeras på 20 minuter. Som jämförelse kan man räkna mellan 15 000 och 25 000 SEK per installerad Kilowatt (kW), effekt lite beroende på vart i landet man bor.

Vi ger användaren möjligheten och insikt att själva få pröva på om solenergi verkligen är det man söker utan att behöva ta en stor initial investering. Vill man sedan utöka sin installation kan man enkelt göra det då vår teknik bygger på plug-in mikroväxelriktare och fungerar lika bra som fristående anläggning eller som parallellkopplade.

Frihet att välja själv och vetskap att man kan ångra sig om solceller inte är något man vill satsa på. Möjligheten att själv nyttja sina solceller som vilken hushållsmaskin som helst som man kan sätta på, stänga av och flytta runt efter behov det är vad som skiljer oss från våra kollegor i branschen, valmöjlighet och frihet att göra som man vill.

För att summera att köpa solceller är en investering som håller sitt värde bra över tid med en livslängd på 30 år eller mer, att de under tiden producerar ren energi, sänker din elräkning och höjer värdet på din fastighet är några skäl till varför man inte kan påstå att solceller är en så dyr investering i längden.

Power to the people!

Är solceller lönsamt?

Vi har tidigare skrivit ett inlägg kring lönsamhet i solcellspaneler där vi svarar på frågan om solceller är lönsamt, och där vi också inkluderat två räkneexempel. En kalkyl för en solcellsanläggning till ett fritidshus, och en anläggning till lägenhet. Läs hela det inlägget här.

Ska du köpa nya solcellspaket eller skaffa en solcellsbalkong?

Vi levererar världens första stickproppsanslutna solcellspaket tillverkade av BeON Energy i Portugal och är först i Sverige med solcellsbalkongen. Snabb plug & play installation och går att montera på mark, balkong, fasad eller som en traditionell takinstallation. Läs mer på länkarna nedan och kontakta oss mer än gärna om du vill ha rådgivning. Välkommen till oss på Sun Power Nordic!

Handla Solcellspaket Skaffa Solcellsbalkong

Hela sortimentet

"Behövde en lösning för att få ner driftskostnader i sommarstugan element står på året runt, allt fungerar bra men appen är på engelska och visar elkostnad i euro."

Solcellspaket 1.5kW

- Anders G