Är solceller en bra investering?

Nedan listar vi några av fördelarna varför vi tycker att solceller är en bra investering.

1) Kostnadsbesparingar med solceller

Elkostnader som skenar till exempel under vinterhalvåret kan ibland vara en belastning för din budget. Ett enkelt sätt att sänka sina elkostnader är att installera en solcellsanläggning.

Solpaneler omvandlar solljus till elektricitet som du använder direkt i hushållet och kan därför hjälpa dig att sänka kostnader för den el du köper från elbolagen.
Det är ett bra argument för att solceller kan vara en bra investering.

Solceller går ner i pris och med vår teknik halveras dessutom installationskostnaden som har skenat det senaste åren i takt med att solceller och den övriga tekniken blivit billigare.

Det medför lägre totalkostnaderna så du spara in pengar även här.

2) Skattereduktion för grön teknik

Från och med 1 januari 2021 kan du få skattereduktion för delar av kostnaden om du anlitar ett företag för installation av grön teknik. Det är endast arbete och material som ger rätt till avdrag. Avdraget får vara högst 15 procent för installation av solceller och 50 procent för installation av system för lagring av egenproducerad el eller installation av laddningspunkt för elfordon.

3) Värdet på din fastighet ökar

En opinionsundersökning från Miljö & Utveckling 2017 , visade att 71 procent av svenskarna kan tänka sig att betala mer för en bostad om den har solpaneler

4) Ny teknik innebär nya möjligheter

Med vår teknik finns nu möjligheten att ta med sin solcellsanläggning för att utnyttja den maximalt. Du kanske har ett fritidshus eller en fjällstuga, med vår teknik kan du enkelt använda dig av en eller flera paneler för att delvis täcka kostnader på din elräkning.
På så sätt kan du använda solcellerna när du behöver dem där du behöver dem.

5) Skattereduktion för levererad el

Du kan få skattereduktion för högst det antal kilowattimmar som du har tagit ut från elnätet och
aldrig mer än 30 000 kilowattimmar på ett kalenderår.
Skattereduktionen är 60 öre per kilowattimme, alltså högst 18 000 kronor per kalenderår.

Det är mätningen vid anslutningspunkten som avgör skattereduktionen, så det har ingen betydelse hur mycket solcellerna producerar för din egen förbrukning.

Är då solcellspanelerna en bra investering?

Sjunkande priser på solceller och när man kan göra mycket av installationen själv får ner kostnadsbilden ytterligare. Det sparar inte bara in pengar på elräkningen, investering håller i många år, ökar värdet på din fastighet, bidrar aktivt till en bättre miljö genom hållbart producerad el, det är en totalkalkyl väl värd att överväga när man funderar på att investera i solceller.

Så ja, vi anser att det är en mycket bra investering.

Ska du köpa nya solcellspaket eller skaffa en solcellsbalkong?

Vi levererar världens första stickproppsanslutna solcellspaket tillverkade av BeON Energy i Portugal och är först i Sverige med solcellsbalkongen. Snabb plug & play installation och går att montera på mark, balkong, fasad eller som en traditionell takinstallation. Läs mer på länkarna nedan och kontakta oss mer än gärna om du vill ha rådgivning. Välkommen till oss på Sun Power Nordic!

Handla Solcellspaket Skaffa Solcellsbalkong

Hela sortimentet

"Behövde en lösning för att få ner driftskostnader i sommarstugan element står på året runt, allt fungerar bra men appen är på engelska och visar elkostnad i euro."

Solcellspaket 1.5kW

- Anders G