Vad är Beon Energy Management System (BEMS)?

BeON Energy Management System (BEMS) binder samman ett nätverk av smarta uttag och enheter som mäter konsumtion och produktion för våra solcellspaket i realtid och är uppkopplade mot molnet via ett system som kallas xMachina.

Smarta uttag kopplas i vanliga kontaktuttag inomhus eller utomhus, och finns även för fast montering direkt i elcentralen.
Varje smart kontaktuttag klarar en effekt upp till 3750W utgående eller inkommande och vid fri sikt kommunicerar uttagen med xMachina nätverket på upp till 600 meter vid fri sikt och ca 50 meter genom murbruk. Utomhus uttagen är IP67 klassificerade.

Det finns ingen begränsning för hur många smarta uttag som kan kopplas mot nätverket, därför kan standby el som ofta drar ström som man inte tänker på enkelt stängas av via smartphone appen.

Hushållets förbrukning styrs och kontrolleras via appen där till exempel förgreningsdosor till datorer, skärmar, skrivare, spelkonsoler, tv-boxar, ljudsystem och övrig elektronik som kopplas mot elnätet enkelt kan stängas av. För byggföretag kan tex byggbodar, kontorsbodar eller övrig utrustning kopplad till elnätet via vanliga kontaktuttag stängas ner på distans.

Ett normalhushåll kan spara upp till 500 kWh per år genom att stänga av sin standbyel, en organisation långt mycket mer än så.

System är utvecklat för att få kontroll över hela sin energikonsumtion på ett enkelt sätt. Kontaktuttagen och Uplink modulen för xMachina är plug and play och kräver ingen övrig konfiguration än att kopplas till kontaktuttag/elcentral och Uplink modulen via trådlös eller trådbunden router för att kunna kommunicera med molnet och smartphone appen.

För att summera vad är Beon Energy Management System (BEMS)
Det är en Plug-in mikroväxelriktare, IoT enheter i form av smarta kontaktuttag för inomhus och utomhus bruk, en Uplink modul för uppkoppling mot molnet, BeON smartphone appen och Xmachina mjukvaran i nätverket. Alla enheter är utvecklade och tillverkade av BeON Energy från Portugal.

Ska du köpa nya solcellspaket eller skaffa en solcellsbalkong?

Vi levererar världens första stickproppsanslutna solcellspaket tillverkade av BeON Energy i Portugal och är först i Sverige med solcellsbalkongen. Snabb plug & play installation och går att montera på mark, balkong, fasad eller som en traditionell takinstallation. Läs mer på länkarna nedan och kontakta oss mer än gärna om du vill ha rådgivning. Välkommen till oss på Sun Power Nordic!

Handla Solcellspaket Skaffa Solcellsbalkong

Hela sortimentet

"Behövde en lösning för att få ner driftskostnader i sommarstugan element står på året runt, allt fungerar bra men appen är på engelska och visar elkostnad i euro."

Solcellspaket 1.5kW

- Anders G