Hur hanterar solpanelerna snö och kyla?

För att säkerställa att de solcellsanläggningar vi säljer verkligen fungerar i snö och kyla utförde vi ett test av BeON Energy’s solcellsanläggningar på 300w under Nordiska vinterförhållande och är imponerade över hur de har presterat hittills.

Solceller och Snö

Solcellspanelerna testas för att motstå tryck från baksidan av panelen med 240 kg / m2 och från framsidan med 540 kg / m2 ifrån fabriken. Plug-in mikroväxelriktaren är testad mellan +65 ner till -40 grader Celsius och är IP68 klassad.

I videon mäter vi effekten på solcellsanläggningen i vinterförhållanden där mellan 80-90% av panelerna är under snö vid ett par tillfällen för att få en rättvis bild kring effekten som möjligt. Vid ett tillfälle med solen delvis uppe i januari månad och vid ett tillfälle i februari månad under molniga förhållanden.

Testet utfördes med en helt vanlig elmätare köpt på en butikskedja, som säljer produkter till villaägare, hemmafixare, lantbrukare och hantverkare för att mäta effekt med ett oberoende mätinstrument. I januari uppmättes som högst 60 Watt i delvis soliga förhållanden och som lägst knappt 3 watt en molnig februaridag.

Mikroväxeriktare levererade som mest 60 watt effekt med en max amper på 0,31.

Fördelar med att använda solcellsanläggning när de är monterade på altanen som i videon är att det enkelt går att rengöra dem för att se till att man kan maximera effekten som solpanelerna levererar under alla förhållanden.

För att summera hur solpanelerna och plug-in mikroväxelriktaren hanterar snö och kyla, är det helt enligt våra förväntningar och med tillfredsställande effekt.

Ska du köpa nya solcellspaket eller skaffa en solcellsbalkong?

Vi levererar världens första stickproppsanslutna solcellspaket tillverkade av BeON Energy i Portugal och är först i Sverige med solcellsbalkongen. Snabb plug & play installation och går att montera på mark, balkong, fasad eller som en traditionell takinstallation. Läs mer på länkarna nedan och kontakta oss mer än gärna om du vill ha rådgivning. Välkommen till oss på Sun Power Nordic!

Handla Solcellspaket Skaffa Solcellsbalkong

Hela sortimentet

Med våra helt modulära solcellspaket från BeON Energy kan du börja producera din egen el på under 20 minuter och bygga på din solcellsanläggning i den takt du själv vill. Varje solcellspaket på 300W är nämligen en komplett anläggning i sig själv.  

- Sun Power Nordic