Hur mycket solenergi produceras i världen?

Hur mycket energi kommer från solenergi runt om i världen?

Många länder har installerat och satsar stort på solenergi för att öka kapaciteten i sina elnät och för att komplettera eller tillhandahålla ett alternativ till konventionella energikällor. De vanligast energikällorna i världen är dessvärre fortfarande olja, kol och gas.

Förbränningen av fossila bränslen för energi började med den industriella revolutionen. Men förbrukningen av fossila bränslen har förändrats avsevärt under de senaste århundradena särskilt hur mycket vi bränner.

Världen konsumerade energi producerad av fossila bränslen med 53,620 TWh under 2019!

Den globala tillväxten av solceller varierar från land till land.
Under slutet av 2019 installerades totalt ca 629 GW solenergi världen över.
Vid början av 2020 var Kina det ledande landet för solenergi med 208 GW, det svarade för nästan en tredjedel av den globala installerade solkapaciteten. Från och med 2020 finns det minst 37 länder runt om i världen med en solcellskapacitet på mer än en gigawatt.

Bäst på att installera solcellsteknik mellan 2016 till och med 2019 var Kina, USA följt av Indien. I andra länder till exempel i Honduras produceras tillräckligt med solenergi för att leverera 12,5% av landets elkraft medan Italien, Tyskland och Grekland kan producera mellan 7% och 8% av deras respektive inhemska elförbrukning.

För att summera hur mycket energi i form av elektricitet som kommer från solen så är det en snabbt ökande förnyelsebar källa som flera länder och även konsumenter satsar på.
Men solenergi är långt ifrån den dominanta ställning som idag olja, kol och gas har som står för kring 80% av världens totala energiförbrukning

(Källa Wikipedia och Our World in Data)

Ska du köpa nya solcellspaket eller skaffa en solcellsbalkong?

Vi levererar världens första stickproppsanslutna solcellspaket tillverkade av BeON Energy i Portugal och är först i Sverige med solcellsbalkongen. Snabb plug & play installation och går att montera på mark, balkong, fasad eller som en traditionell takinstallation. Läs mer på länkarna nedan och kontakta oss mer än gärna om du vill ha rådgivning. Välkommen till oss på Sun Power Nordic!

Handla Solcellspaket Skaffa Solcellsbalkong

Hela sortimentet

"Behövde en lösning för att få ner driftskostnader i sommarstugan element står på året runt, allt fungerar bra men appen är på engelska och visar elkostnad i euro."

Solcellspaket 1.5kW

- Anders G