Mät elförbrukning och produktion i realtid på en eller tre faser med BEMS

Med vår energimätare / smart meter som ingår i vårt kompletta energiövervakningspaket på denna länk finns möjlighet att läsa av energiåtgång i ett hushåll eller en fastighet.

Energimätaren / smart meter kopplas in av en certifierad elektriker och monteras direkt på DIN-skena, och används för att läsa av energiförbrukningen av en trefas installation, eller en enfas installation (upp till tre enfas kretsar kan mätas).

Energimätaren / smart meter skiljer på strömmens riktningar oavsett du producerar eller konsumerar.
Det möjliggör övervakning av produktion från solceller och även bättre kontroll över sin elförbrukning.

Innehåll i BEMS paketet

1x BeON Cloud Uplink modul 
1x Ethernet 0,25m patch kabel
1x AC/DC 5V USB laddare
1x Energimätare / smart meter (ECM)
1x Strömtransformator med klämma (CT)
1x Smart strömbrytare (eSS)
1x Kort med inloggningsinformation till moln applikation

Mät elförbrukning i realtid - 4 steg för installation

Steg 1 - Installera Energimätaren i mätarcentralen
Energimätaren / smart meter ska installeras på insidan av mätarcentralen och skall kopplas in på DIN skena av en certifierad elektriker. Se alltid till så att huvudströmbrytaren som är kopplad till mätaren är avstängd vid elarbete.

Steg 2 - Smart strömbrytare
Den Smart strömbrytaren (eSS) sätts in i ett vanligt kontaktuttag.
Koppla sedan in den elektronik som du vill fjärrstyra och kontrollera förbrukningen på. 
Det finns inga begränsningar för hur många smarta strömbrytare som kan installeras i energiövervakningssystemet.
Strömbrytare kommunicerar med nätverket på 600m vid fri sikt och 50m genom murverk eller ihåliga väggar och kontrolleras via smartphone appen.

Steg 3 – Installation av BeON Cloud Uplink
BeON´s cloud uplink modul är kopplad med en Ethernet kabel till en router eller switch som är ansluten till internet via en DHCP server. Modulen har en USB kontakt som används för dess strömförsörjning. Den kan kopplas till valfritt USB uttag som kan levererar 500mA (tex en dator, routerns USB port, eller en mobil laddare). I ditt BEMS paket medföljer en laddare för USB adapter som kan användas som strömförsörjning.

När inkopplad enligt ovan kommer BeON up-link´s LED dioder blinka tre gånger grön och tre gånger orange, dioderna är placerade vid Ethernet kontakten.
Modulen känner automatiskt av och identifierar de övriga BEMS enheterna I ditt system tex smarta strömbrytare, energimätare och skickar sedan vidare den samlade informationen till molnapplikationen. Ingen övrig installation är nödvändig.

Den gröna LED dioden indikerar status för uppkoppling mot molnet. Den orangea LED dioden indikerar statusen för mesh nätverkets förbindelse med de andra BEMS enheterna i ditt nätverk.
LED dioderna kommer att blinka när det finns aktivitet I mesh nätverket och mot molnet.

Steg 4 – Installera BeON Energy App
För att se elförbrukning i realtid i app så installera appen via följande länk
Google Play Store
App Store for Apple

Klicka på installera och en ny ikon kommer att bli tillagd till din Smartphone´s hemskärm. Klicka på den för att öppna appen.

Vänligen använd sedan ditt användarnamn och lösenord som medföljer ditt BEMS paket i form av ett kort

När du loggar in i appen kommer du till hemskärmen som visar den totala energin som är registrerad av BEMS systemet, här syns även den totala energin som varje enhet producerar eller konsumerar i realtid.

I appen finns även status för din BeON up-link enhet, det skall finnas en grön cirkel I vänstra hörnet den indikerar att ditt up-link system fungerar som det skall och är uppkopplat mot molnet
Klicka på var enskild enhet för att få mer detaljer eller välja andra alternativ.

Steg 5 - Njut av att ha tagit kontroll över er din energiförbrukning!

Ska du köpa nya solcellspaket eller skaffa en solcellsbalkong?

Vi levererar världens första stickproppsanslutna solcellspaket tillverkade av BeON Energy i Portugal och är först i Sverige med solcellsbalkongen. Snabb plug & play installation och går att montera på mark, balkong, fasad eller som en traditionell takinstallation. Läs mer på länkarna nedan och kontakta oss mer än gärna om du vill ha rådgivning. Välkommen till oss på Sun Power Nordic!

Handla Solcellspaket Skaffa Solcellsbalkong

Hela sortimentet

"Behövde en lösning för att få ner driftskostnader i sommarstugan element står på året runt, allt fungerar bra men appen är på engelska och visar elkostnad i euro."

Solcellspaket 1.5kW

- Anders G