8 fördelar med mikroväxelriktare

Vi på Sun Power Nordic har valt att enbart använda oss av den absolut senaste tekniken med en mikroväxelriktare per solcellspanel.

Nedan har vi sammanställt några av fördelarna och anledningar till varför du ska överväga solcellspaket med mikroväxelriktare i din kommande investering av solcellspaket.

  • Mikroväxelriktare är mindre känslig för skugga, smuts och snö
  • Enkel plug and play installation med mikroväxelriktare
  • Fungerar lika bra parallellkopplade som fristående
  • Mikroväxelriktare ger upp till 25% bättre prestanda än traditionell växelriktare
  • Om en mikroinverterare går ner påverkas inte de andra inkopplade
  • Våra mikroväxelriktare lämnas med 25 års effektgaranti
  • Säkrare att hantera - Gör om DC direkt till AC i mikroväxelriktaren
  • Stänger av sig själv vid elavbrott tills strömmen är tillbaka

Mikroväxelriktare till solcellspaket ifrån BeON Energy

Mikroväxelriktare är mindre känslig för skugga, smuts och snö

Traditionella strängväxelriktare är mer känsliga för skuggning på solcellspanelerna av till exempel snö, löv, pollen eller annan smuts vilket kan minska effekten på hela systemet motsvarande den lägst producerande solcellspanelen.

I praktiken innebär det att om du får skuggning på 50% av en solcellspanel kopplad till en strängväxelriktare så kommer du bara få ut 50% total effekt på hela solcellsanlaggningen. Med parallellkopplade solcellspaneler och mikroväxelriktare fungerar dessa oberoende av varandra med full effekt även om en mikroväxelriktare eller solcellspanel skulle bli skuggad, täckt av smuts eller snö som är lätt hänt i det nordiska klimatet.

Det innebär att med vår plug-in mikroväxelriktare är det bara den skuggade eller övertäckta solcellspanelen som tappar effekt, de andra solcellspanelerna fortsätter leverera maximalt.

Därför är vår lösning även mer anpassad för hushåll och fastigheter med en del skuggade partier. Placerar du dem dessutom på marken, altanen, balkongen eller på väggen så är det lätt att spola av med vatten eller rengöra med en trasa när de blir smutsiga så att du alltid kan se till så att din anläggning levererar maximal effekt.

Mikroväxelriktare görs med en enklare plug and play installation

Världens första plug-in mikroväxelriktare utvecklad av BeON Energy för att förändra det som tidigare varit komplicerat och kostsamt med solceller - installationen.

Solcellspaketen och mikroväxelriktaren är designad med kunden i fokus för att vem som helst utan förkunskap ska kunna installera, producera och konsumera sin egen solenergi. Plug-in konstruktionen bygger på snabbkopplingar som bara passar på ett sätt vilket eliminerar risken för fel vid installation och gör den säker att hantera.

I Sverige är det ännu inte tillåtet att installera sina solceller med stickkontakt vi rekommenderar därför att anlita elinstallationsföretag som utför installationen enligt gällande installationsregler. Plug & Play tekniken i mikroväxelriktaren innebär med andra ord en enkel installation, vilket betyder mindre tid för att få systemet på plats och betydligt lägre installationskostnader.

En mikroväxelriktare per solcellspanel ingår alltid i våra solcellspaket och är förmonterad i varje leverans från oss. Du kan även enkelt bygga på din solcellsanläggning över tid med fler solcellspaket och plug-in mikroväxelriktare för utökad kapacitet.

Mikroväxelriktare fungerar lika bra parallellkopplade som fristående så du behöver inte enbart välja en växelriktare.

Utan med mikroväxelriktare kan du bygga på din solcellsanläggning i den takt du själv, antingen på befintlig installation eller som en ny fristående installation där du vill på din fastighet. Varje solcellspaket på 300W är nämligen en komplett anläggning i sig av solcellspanel och mikroväxelriktare.

Mikroväxelriktare arbetar inte på en hög likspänning och stänger av sig själv vid elavbrott

Fler fördelar vi ser med teknik från mikroväxelriktare är bland annat att den konverterar DC direkt till AC i själva växelriktaren det vill säga den el du använder i hushållet. 

Det gör den säkrare att hantera med låg volt max 50 på DC sidan med andra ord ingen starkström som går genom systemet att jämföra med en installation med strängväxelriktare 600-1000 v.

Plug-in mikroväxelriktaren är även säkrare vid elavbrott och underhåll, då systemet stänger av sig till själv på hundra millisekunder tills den känner att spänningen i nätet är tillbaka igen till skillnad från vissa traditionella växelriktare.

Ska du köpa nya solcellspaket eller skaffa en solcellsbalkong?

Vi levererar världens första stickproppsanslutna solcellspaket tillverkade av BeON Energy i Portugal och är först i Sverige med solcellsbalkongen. Snabb plug & play installation och går att montera på mark, balkong, fasad eller som en traditionell takinstallation. Läs mer på länkarna nedan och kontakta oss mer än gärna om du vill ha rådgivning. Välkommen till oss på Sun Power Nordic!

Handla Solcellspaket Skaffa Solcellsbalkong

Hela sortimentet

Med våra helt modulära solcellspaket från BeON Energy kan du börja producera din egen el på under 20 minuter och bygga på din solcellsanläggning i den takt du själv vill. Varje solcellspaket på 300W är nämligen en komplett anläggning i sig själv.  

- Sun Power Nordic