Mikroväxelriktare vs. Strängväxelriktare

Vi använder oss av den absolut senaste patenterade tekniken med en mikroväxelriktare per solcellspanel som innebär att du får ut maximal effekt per panel upp till 25% mer än om du skulle nyttja en vanlig strängväxelriktare. Sammankopplade solcellspaneler och mikroväxelriktare fungerar optimalt oberoende av varandra med full effekt även om en mikroväxelriktare skulle sluta fungera eller om en solcellspanel skulle bli skuggad. 

Traditionella strängväxelriktare är mer känsliga för skuggning på solcellspanelerna av till exempel snö, löv, pollen eller annan smuts vilket kan minska effekten på hela systemet med den lägst producerande. I praktiken innebär det att om du får skuggning på 50% av en panel kopplad till en strängväxelriktare så kommer du bara få ut 50% total effekt på hela systemet.

BeON Plug-in Mikroväxelriktare

Med våra plug-in mikroväxelriktare är det bara den skuggade solcellspanelen som tappar effekt de andra fortsätter leverera maximalt. Därför är vår lösning även mer anpassad för fastigheter med en del skuggade partier. Placerar du dem dessutom på marken, altanen, balkongen eller på fasaden så är det lätta att spola av med vatten eller rengöra med en trasa när de blir smutsiga så att du alltid kan se till så att din anläggning leverera maximal effekt. 

Fler fördelar vi ser med teknik från mikroväxelriktare är bland annat att den konverterar DC direkt till AC i själva växelriktaren det vill säga den el du använder i hushållet. Det gör den säkrare att hantera med låg volt max 50 på DC sidan med andra ord ingen starkström som går genom systemet att jämföra med en installation med strängväxelriktare 600-1000 v.

Du behöver inte välja en växelriktare utan bygger på ditt system när du vill, antingen på befintlig installation eller som en ny fristående installation där du vill på din fastighet.

Plug-in mikroväxelriktaren är säkrare vid elavbrott och underhåll, då systemet stänger av sig till själv på 100 millisekunder tills den känner att spänningen i nätet är tillbaka igen till skillnad från vissa traditionella växelriktare.

Enklare installation som bygger på plug and play betyder mindre tid på att få systemet på plats och väsentligt lägre installationskostnader.

Ska du köpa nya solcellspaket eller skaffa en solcellsbalkong?

Vi levererar världens första stickproppsanslutna solcellspaket tillverkade av BeON Energy i Portugal och är först i Sverige med solcellsbalkongen. Snabb plug & play installation och går att montera på mark, balkong, fasad eller som en traditionell takinstallation. Läs mer på länkarna nedan och kontakta oss mer än gärna om du vill ha rådgivning. Välkommen till oss på Sun Power Nordic!

Handla Solcellspaket Skaffa Solcellsbalkong

Hela sortimentet

"Behövde en lösning för att få ner driftskostnader i sommarstugan element står på året runt, allt fungerar bra men appen är på engelska och visar elkostnad i euro."

Solcellspaket 1.5kW

- Anders G