Solceller hur mycket sparar man?

Ett solcellspaket från oss levererar 300W vid normala förhållanden. Det motsvarar ungefär vad 3 kylskåp fem datorer eller 30 lågenergi lampor förbrukar per dygn.

Kostnadsbesparing med våra solcellspaket

Uppskattad besparing på ett solcellspaket på 300W blir ca 750 SEK per år baserat på snittpriset för el på 2,5 kr/kWh för en liten lägenhet, och 450 SEK per år beräknat på snittpriset för el på 1,5 kr/kWh för en vanlig villa under 2019.
(Källa Konsumenternas Energimarknadsbyrå)

Utökar man kapaciteten med fler solceller så ökar även den totala besparingen man gör i elkostnad per år.

Använder du dig vidare våra andra tekniska lösningar som till exempel Smart socket (eSS) då kan du enkelt stänga av de apparater du inte använder som drar standby el via smartphone appen och därmed spara upp till 500 kWh per år eller ytterligare 750-1250 SEK beroende på vilken utrustning som är ansluten och vilket elpris du betalar.

Sammanfattning

För att summera, ju fler solceller du köper desto mer sparar du in på den elektricitet du behöver köpa från elbolagen. Men det är samtidigt viktig att tänka på att inte ha en överkapacitet av producerad el om man vill räknas som mikroproducent.

Om du inte själv förbrukar all el utan matar in el på elnätet och får ersättning av din elhandlare för den elen, ska du redovisa inkomsten i din inkomstdeklaration. I många fall behöver du inte betala inkomstskatt eftersom du varje år får ett schablonavdrag på 40 000 kronor som dras av från de totala inkomsterna för varje privatbostad. Det kan till exempel vara inkomster av uthyrning och försäljning av produkter från privatbostaden, där el är en sådan produkt. Om dina totala inkomster från privatbostaden är mer än 40 000 kronor blir mellanskillnaden mellan den totala inkomsten och 40 000 kronor skattepliktig som inkomst av kapital. (Källa Skatteverket)

Ska du köpa nya solcellspaket eller skaffa en solcellsbalkong?

Vi levererar världens första stickproppsanslutna solcellspaket tillverkade av BeON Energy i Portugal och är först i Sverige med solcellsbalkongen. Snabb plug & play installation och går att montera på mark, balkong, fasad eller som en traditionell takinstallation. Läs mer på länkarna nedan och kontakta oss mer än gärna om du vill ha rådgivning. Välkommen till oss på Sun Power Nordic!

Handla Solcellspaket Skaffa Solcellsbalkong

Hela sortimentet

"Behövde en lösning för att få ner driftskostnader i sommarstugan element står på året runt, allt fungerar bra men appen är på engelska och visar elkostnad i euro."

Solcellspaket 1.5kW

- Anders G