Sveriges (förmodligen) minsta solcellsanläggning

Att Sveriges största solcellspark som ligger i Strängnäs med en totalt installerad effekt på 14 MW motsvarande elanvändningen för ungefär 4650 lägenheter per år är det kanske inte någon som missat.

Men att Sveriges (förmodligen) minsta solcellsanläggning på 300w finns på Värmdö i Stockholm är de nog fler som inte känner till. Ett solcellspaket med Plug-in mikroväxelriktare som levererar 300W vid normala förhållanden. Det motsvarar ungefär vad 3 kylskåp fem datorer eller 30 lågenergi lampor förbrukar per dygn. 

För att komma upp till 14 MW i installerad effekt skulle runt 46666 Svenskar behöva installera vår solcellsanläggning på 300w. Vilket skulle bidra till att minska utsläpp av växthusgaser i koldioxidekvivalent med 9,1 ton eller motsvarande vad 1,986 personbilar körda under ett helt år släpper ut. (Källa https://www.epa.gov/energy/greenhouse-gas-equivalencies-calculator).

Med vår teknik nu tillgänglig kan alla vara med att öka takten till en övergång mot en mer förnybar energi utan att för den skull behöva göra en stor investering.
Det tror vi är framtiden för solcellstekniken.

Läs gärna vidare om vart vi befinner oss just nu i Sverige när det kommer till att installera solcellspaket med stickpropp.

Ska du köpa nya solcellspaket eller skaffa en solcellsbalkong?

Vi levererar världens första stickproppsanslutna solcellspaket tillverkade av BeON Energy i Portugal och är först i Sverige med solcellsbalkongen. Snabb plug & play installation och går att montera på mark, balkong, fasad eller som en traditionell takinstallation. Läs mer på länkarna nedan och kontakta oss mer än gärna om du vill ha rådgivning. Välkommen till oss på Sun Power Nordic!

Handla Solcellspaket Skaffa Solcellsbalkong

Hela sortimentet

"Behövde en lösning för att få ner driftskostnader i sommarstugan element står på året runt, allt fungerar bra men appen är på engelska och visar elkostnad i euro."

Solcellspaket 1.5kW

- Anders G