Vi letar ständigt efter innovativa och miljömedvetna återförsäljare i Norden som vill vara med på vår resa att göra solcellsteknik och förnybar energi tillgänglig för alla.

Därför söker vi nu efter fler partners inom detalj, bygghandeln, fastighetsbolag, fastighetsservice, fastighetsskötare, facility management och certifierade elektriker som vill vara med på resan.

Hur fungerar våra solcellspaket?

"Var ute efter en mindre solcellsanläggning (1kW) till fritidshuset för markmontering där jag kunde få ner kostnader kring montering och installation och få bättre koll på förbrukningen. Nu kan jag stänga av Tv, Playstation och förstärkare via appen och se hur mycket solcellerna generar, funkar klockrent! - Melker S.

Varför är våra solceller unika på marknaden?

Vi levererar exklusivt hårdvara och mjukvara utvecklad av tillverkaren BeON Energy i Norden.

Våra solcellssystem bygger på BeON´s egenutvecklade och prisvinnande mikroväxelriktare och solpaneler från Tier1 leverantörer. BeON vann Free Electrons bästa start up 2017, Schneider Electric bästa startup 2018 samt andra plats 2019 EDF Pulse start-up Awards.

Fördelar med att använda sig av en plug-in mikroväxelriktare per panel är att den konverterar DC direkt till AC i växelriktaren det vill säga den el som används i ett vanligt hushåll, klenspänning max 50V gör den säkrare att hantera än traditionella strängväxelriktare.

Fördelar som Återförsäljare
 • Vinn fler affärer med moderna och konkurrenskraftiga solcellslösningar
 • Plug & Play system för effektiv installation och pålitliga serviceavtal
 • Erbjud dina kunder kompletta, modulära och skalbara solcellspaket från 300W
 • Bygg enkelt på befintlig installation eller som ett fristående system för att utnyttja fastighetens eller bostadens mest solintensiva plats
 • Med mikroväxelriktare är det omöjligt att feldimensionera växelriktare om du behöver utöka kapaciteten hos din kund
Fördelar för din Kund
 • Minimala installationskostnader
 • Mätbar elförbrukning i realtid i app
 • 25 års garanti
 • Möjlighet att tjäna pengar som mikroproducent på överbliven el
 • Enkelt att bygga på över tid

Återbetalningstid

Efter återbetalningstiden är detta en helt förnybar och kostnadsbesparande energikälla som både hjälper till att sänka kostnaderna för den elektricitet som köps från elbolagen under årtionden framöver, och samtidigt minskar beroende från fossila energikällor.

Uppskattad besparing på ett solcellspaket på 300W ifrån oss blir cirka 750 SEK per år baserat på snittpriset för el på 2,5 kr/kWh för en liten lägenhet, och 450 SEK per år beräknat på snittpriset för el på 1,5 kr/kWh för en vanlig villa under 2019.

Använder kunden sig även av våra andra tekniska lösningar som till exempel Smart uttag (eSS) så kan de enkelt stänga av de apparater som inte används som drar standby el via smartphone appen och därmed spara upp till 500 kWh per år eller ytterligare 750-1250 SEK beroende på vilken utrustning som är ansluten och vilket elpris kunden betalar.

Boka en fri demo

Modulär konstruktion

Modulär konstruktion tillåter att utrullning kan ske lägenhet för lägenhet, eller att installationen kan spridas ut på en fastighet över taket, fasaden eller marken.

Solcellspaketen används var för sig eller seriekopplade. Flera olika anläggningar kan kopplas samman och kontrolleras via en applikation från en vanlig dator eller via en smartphone app.

Energiövervakning via IoT

Solcellslösningen och IoT teknik möjliggör en högre produktion av förnyelsebar energi och ger en ökad medvetenhet kring en fastighet eller enskild bostads totala energiförbrukning.

Med elmätaren / smart meter (ECM), IoT modulen samt smart uttag (eSS) som ingår i elövervakningspaketen finns möjlighet att läsa av energiåtgången i ett hushåll eller en fastighet i realtid.

Fördelar med BeON Energy Management System (BEMS)
 • Övervakar energiproduktion och konsumtion i realtid
 • Presenterar elkostnad direkt i appen
 • Hjälper till att optimera energiförbrukningen
 • Få insikt när och var du kan spara pengar genom att ändra din energikonsumtion
 • Mät energi med hög precision på olika enfas eller trefas grupper individuellt med smart meter

Installation av energiövervakning i 4 steg

Hur monteras våra solcellspaket?

Kompletta solcellspaket monteras på fasaden, taket, balkongen eller marken.

Aluminiumram med 30 graders lutning för solpanel med förinstallerad mikroväxelriktare gör att ett solcellspaket tar ca 20 minuter att installera oavsett placering.

Snabbkopplingar passar bara på ett sätt vilket minimerar risken för elfel. Plug-and-play hårdvara betyder mindre tid på att få systemet på plats.

Instruktionsvideo för markmontering
Instruktionsvideo för fasadmontering
Instruktionsvideo för balkongmontering

Nästa steg

För att förändra marknaden så kommer vi behöva er hjälp. Kontakta oss idag om ni också tror på att göra den förnybara energin och solcellstekniken tillgänglig för alla.

Välkommen till ett starkt partnerskap med oss på Sun Power Nordic!

- Daniel Bruno, VD

Ring 08-559 26 959